Værktøjs- og Maskinfabrikken Ørn solgt

Finn.jpg

Værktøjs- & Maskinfabrikken Ørn blev stiftet helt tilbage i 1953. I 1965 blev Finn Sørensen ansat som arbejdsdreng.

Den 1. juni 1978 overtog Finn ejerskabet af fabrikken og har drevet den dygtigt siden da. De seneste mange år - siden 1991 - har Finn været flankeret af sin hustru Anne-Marie.

41 år og 3 måneder senere - den 1. september 2019 - solgte Finn og Anne-Marie virksomheden. Køberne er et trekløver bestående af Henrik Stig Nielsen, Mikael Ejberg Hornstrup og Morten Hildebrand Andersen.

Kenneth Birkholm mødte Sælger første gang i juni 2017. En anden mægler havde sagt, at den realistiske salgspris for virksomheden var næsten dobbelt så høj som hvad Kenneth vurderede. Det tog derfor en del samtaler - og 10 måneder - førend vi kunne starte salgsprocessen.

Salgsprocessen - fra start til closing - tog 19 måneder. Det er meget længere end vi bryder os om. Undervejs blev der ført dialoger med rigtig mange mulige købere. Honoraret står ingenlunde mål med antallet af timer investeret i sagen. Men vi hader at give op og intet slår følelsen af når en transaktion lykkedes.

Vi er hos Faqtum M&A stolte over at have hjulpet Finn og Anne-Marie med at sikre de næste kapitler i Ørns historie.

FlightCases International køber Spectrum Cases AB i Göteborg

FC logo.png

Med købet af aktiemajoriteten i Spectrum Cases AB styrker Flightcases International A/S sin position som den største producent og leverandør af professionelle flightcases og cases til transport og opbevaring af udstyr til industrien og forsvaret i Skandinavien.

Flightcases International A/S, der er den førende producent og leverandør af ekstremt robuste professionelle cases, gennemførte primo september købet af aktiemajoriteten i Spectrum Cases AB, med kontor og produktion i Göteborg. Virksomheden har været producent af Flightcases, skumindretninger og leverandør af Peli Cases siden 1989.

Med købet af aktiemajoriteten understreger Flightcases International A/S sin strategi om fortsat udvikling, og ønsket om at blive en af Europas største producenter og leverandør af professionelle cases.

Tak til Kenneth Birkholm for at bistå mig og os i denne proces. Du har været uovertruffen!
— Keld Wedell Seerup, CEO og ejer af Flightcases International

“Vi har længe kigget på at udvide vores markedsposition på det Svenske marked og med det nye opkøb samler Flightcases International A/S alle sine Svenske aktiviteter i Spectrum Cases AB og bliver nu også en af de største leverandører af professionelle cases i Sverige, udtaler Keld Wedell Seerup, CEO og ejer af Flightcases International A/S.

Med dette køb og med købet af SAFIDAN for mindre end et år siden styrker Flightcases International A/S sin position som den største producent og leverandør af Flightcases og cases i Skandinavien”.

Vi er glade for at have bistået køber med hele processen fra den første dialog til den afsluttende closing.

Birkevang Stue- og Havecenter solgt til BilligBlomst

IMG_1103.jpg

Birkevang Stue- og Havecenter blev etableret i 1972. Johnny og Ulla købte virksomheden i 1992 og har således drevet virksomheden i mere end 27 år. Birkevang er nu solgt til Billigblomst.

Gennem årene er Birkevang “blomstret op” til at være en kendt, anerkendt og særdeles veldrevet virksomhed. Virksomheden har de seneste mange år været drevet med både vækst og overskud - senest i 2018 hvor både omsætning og indtjening toppede. I 2018 blev Birkevang Stue- og Havecenter ydermere kåret til ”Årets Planteskole 2018”.

Johnny og Ulla har derfor virkelig forstået “at stoppe på toppen” og kan nu se frem til et velfortjent otium. Billigblomst har allerede fire store og velkørende butikker i Jylland - nu kan Sjællanderne se frem til den første billigblomst på denne side af Storebælt.

Kenneth Birkholm har været rådgiver for sælger og den fulde salgsproces har taget 12 måneder. Stort tillykke til både sælger og køber.

Endnu et svært salg er lykkedes!

IMG_3770.jpg

Denne uge er startet med en "signing & closing". Økonomisk er det en af de mindste vi har medvirket i. Alligevel er det en af dem hvor hænderne kommer længst op over hovedet.

Kenneth Birkholm mødte sælger første gang i januar 2018. En anden mægler havde, efter et 12 måneder langt forløb, kastet håndklædet i ringen og sælger stod med uforrettet sag.

Det var ikke "kun" en virksomhed der skulle sælges - det var en livsstil. Den nye ejer skulle sandsynligvis flytte fysisk adresse samt til at leve sit liv helt anderledes. Det var derfor en virksomhed med kun ganske få købere.

Sælger var ved at realisere sin "næste drøm" og havde begrænset tid til rådighed. Virksomheden var prissat urealistisk højt. Det duer generelt ikke - og slet ikke ved en virksomhed som denne.

Salgsforløbet kom til at vare 14 måneder hvilket er længere end vi bryder os om. Det har været et forløb med mange udfordringer, mange blindgyder og mange stunder hvor sælger har været tæt på at opgive.

Det er ikke en af vores spidskompetencer at give op. Derfor er det en ekstra fantastisk og god fornemmelse at det nu er lykkedes.